Готвачки вештини

(или: Како да зготвите „Варена жаба“ на македонски начин) Готвењето го нарекуваат вештина, но се повеќе е присутно како уметност. Доколку прашате некој готвач, (во сленг кажано – кувар) или по ново-македонски „Шеф“, секој ќе ви каже дека не му представува проблем да направи „пекиншка патка“, „бечка шницла“, „боршч“, „турлитава“, српска „мучкалица“, грчко „суфлаки“, албански … Continue reading Готвачки вештини