Оливер Андонов

Сметка

Како што велат Американците: „Нема ручек безплатен“, на крајот некој мора да ја плати сметката. Воедно како што вели Шекспир: „Толпата која

Ете, гласавме против СДС корумпирано и распаднато па и помогнавме да се дораспадне или да му се врати на Б.Ц. Не ни

  Поимот кампања во однос на политиката и особено во однос на изборната кампања означува збир на активности со кои се подготвува

Почитувани читатели, насловот на колумната нема никаква асоцијација кон вицот за Мујо и Хасо кога Мујо се наоѓал во трилема, а Суљо

Шизофренијата е сериозна ментална болест, но како и секоја болест се контролира со лекови, а лицата заболени од истата во одреден момент

(дали македонските граѓани можат да истрпат се?)   Познато е дека навистина сенешто може да се стави-напише на хартија, како што и

На прв поглед, на прва помисла, верувам дека ќе ставите знак на еднаквост помеѓу овие два навистина наизглед идентични поими. Секако, тие

Memory card

(or about how they want to reformat our common sense)   Memory is the basis for a normal thought process. Moreover, memory

(или за тоа како сакаат да ни го преформатираат здравиот разум)   Меморијата е основа за нормален мисловен процес и донесување на

(или за тоа како ќе си гласаме за нивната или за нашата комуњара) Почитувани читатели, оваа колумна е пред се наменета за

Секако дека одамна имаме заклучено, Македонија е далеку од правна држава. Но сега јас како нѐ правник, дојдов до еден за мене

The Immortal

(For Alexei Navalny) Last week, I went to church intending to light a candle for the late Alexei Navalny, the third day

(на Алексеј Навални) Минатата недела заминав на богослужба патем со мисла да запалам свеќа за починатиот Алексеј Навални, трет ден од неговата

Не верувам дека се работи единствено за проблеми, туку повеќе за нешто сосема друго, но едноставно во насловот на колумната која е

(или за тоа дали има некој нормален на македонската политикантска сцена)   Една стара поговорка вели дека на глувиот не треба да